Ανατροπή: Θα εορτάζεται στην Κύπρο το δημοψήφισμα του 1950 για την ένωση με την Ελλάδα! - Μεγάλη ευκαιρία για τον Ελληνισμό (upd)



Με 19 ψήφους υπέρ, πέρασε η τροπολογία του ΕΛΑΜ, σήμερα στη Βουλή, με σκοπό τον εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950 στις σχολικές μονάδες της Κύπρου και δεδομένου ότι το κυβερνών κόμμα του Ν.Αναστασιάδη επέλεξε την αποχή από την ψηφοφορία επιτρέποντας έτσι στην τροπολογία να γίνει νόμος του κράτους υπάρχει διάχυτη απορία εάν στην Κύπρο σκέφτονται έστω και αχνά την Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν το ΕΛΑΜ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Αλληλεγγύη και το Κίνημα Οικολόγων.

Αποχή τήρησε το ΔΗΣΥ, ενώ εναντίον ψήφισε το ΑΚΕΛ.
Προκαλεί δε μεγάλη εντύπωση το γιατί...
επέλεξε στη δεδομένη στιγμή το ΔΗΣΥ να απέχει εν μέσω υποτίθεται συνομιλιών για «λύση» στο Κυπριακό (που θα ήταν ευνοϊκή μόνο για τους Τούρκους  και όλα δείχνουν ότι ευτυχώς απεφεύχθη).
Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: Ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης γνωρίζει πλέον ότι δεν θα υπάρξει καμία «λύση» που να καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία χάρις την σθεναρή στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά.
Συνειδητοποιεί δε ότι πιθανότατα τώρα που η Τουρκία αποτυγχάνει να πετύχει τους στόχους της υπάρχει η πιθανότητα να προσαρτηθεί η Β.Κύπρος από την Άγκυρα και τότε τι απομένει; Μα η ένωση των δύο ελληνικών κρατών
Στην τροπολογία του, το ΕΛΑΜ ζητούσε προς τιμήν της επετείου στις 15 Ιανουαρίου να γίνεται αναφορά από τους καθηγητές στους μαθητές, συνοδευόμενη από ενημερωτικό φυλλάδιο και κάποιο ανάγνωσμα.
Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης είπε ότι στόχος του Μετώπου είναι η δημιουργία σχολείου για διαπαιδαγώγηση σε ελληνορθόδοξα ιδανικά και στην καλλιέργεια των ιδανικών “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια”. Πρόσθεσε ότι το Μέτωπο εστίασε στην υποχρέωση για υποχρεωτική διδασκαλία των θρησκευτικών. Είπε ακόμα ότι δεν θέλουμε τα παιδιά από καταβολής ελληνορθόδοξους, αλλά και από αγωγής.
 
Ο κ. Παπαγιάννης είπε επίσης πως το ΕΛΑΜ ως το μόνο εθνικιστικό κίνημα την Κύπρο, με τροπολογία του προσθέτει στις σχολικές εορτές διδασκαλία για το ενωτικό δημοψήφισμα. Κατά τη συζήτηση επί της τροπολογίας, ο κ. Παπαγιάννης εξήγησε ότι η τροπολογία διαλαμβάνει ολιγόλεπτη αναφορά μέσω φυλλαδίου στην τάξη.
 
Έντονη ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ, καθώς όπως αναφέρει το Κόμμα σε ανάρτησή του στο Twitter, η στάση του ΔΗΣΥ να τηρήσει αποχή, «επέτρεψε να τιμάται το ενωτικό δημοψήφισμα του '50 στα σχολεία».
http://www.pronews.gr/portal/20170213/kypros