«Βόμβα»: Οι δανειστές θέλουν να είναι όλα ανοιχτά τις Κυριακές!

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Να γιατί ο Πολ Τόμσεν είπε κατά την εαρινή Σύνοδο ότι τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την διετία 2019-2020 θα είναι μόνο μία «προκαταβολή»: Οι δανειστές απαίτησαν το άνοιγμα των καταστημάτων όχι μερικές, αλλά όλες τις Κυριακές!
 
Το προσχέδιο του μνημονίου έκτασης 51 σελίδων το οποίο εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών και αποτελεί τη βάση των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν σήμερα 25 Απριλίου με τους Θεσμούς, προκειμένου να έχει κλείσει η συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 22ας Μαΐου αναφέρει ακριβώς αυτό
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας, Κομισιόν και ΔΝΤ, θέλουν το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές!
 
Συγκεκριμένα, το προσχέδιο προβλέπει την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, είτε αυτοί αφορούν στο μέγεθος του καταστήματος, είτε τις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται τα καταστήματα.
 
Το ζήτημα αυτό αποτελεί «σημείο τριβής» με τα σωματεία των εμποροϋπαλλήλων, τα οποία προκηρύσσουν απεργίες κατά τις ημέρες που προβλέπεται άνοιγμα των καταστημάτων.
 
Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (OIYE) σε ανακοινώσεις της σχετικά με τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές, κάνει λόγο για... καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου οι οποίες πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία και δημιουργούν εργαζόμενους «λάστιχο» με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα και κάνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ΔΕΝ είναι το μόνο που ζητούν οι δανειστές, αλλά υπάρχουν και άλλες «μεταρυθμίσεις»
 
Η Κυριακή είναι η πιο ιερή ημέρα του Ελληνισμού. Αυτή την ημέρα οι Έλληνες πάνε είτε στην Εκκλησία το πρωί είτε ασχολούνται αποκλειστικά με την οικιογένειά τους, είτε και τα δύο.
 
Προφανώς οι δανειστές θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα διαλυθούν και οι τελευταίοι θεσμοί που έχουν απομείνει σε αυτή την χώρα και να μας κάνουν σαν τα... μούτρα τους.
http://www.pronews.gr/portal/20170425