Ταινία υπερπαραγωγή για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό!


  


 
   
Δείτε ΕΔΩ την ταινία
Νέα ταινία ἐμπνευσμένη ἀπό τη ζωή τοῦ Ἁγίου Λουκᾶ ἐπισκόπου Συμφερουπόλεως ἒγινε στην Οὐκρανία. Ἀνάλογης ποιότητας με την συγκλονιστική ρώσικη ταινία «Το Νησί», ἡ ὁποία ἀπέσπασε πολλά κινημοταγραφικά βραβεῖα, ἡ καινούρια ταινία ἀφιερωμένη στο βίο τοῦ Ἁγίου Λουκᾶ καταγομένου ἀπό το Κέρτς τῆς χερσονήσου τῆς Κριμαίας.
Στην οὐσία πρόκειται για μία κινημοτογραφική βιογραφία τοῦ ἐπισκόπου που ἔζησε μέσα σε ἕνα καθεστώς ἐχθρικό προς την ὀρθόδοξη πίστη και την ἐλευθερία και ἀντιστάθηκε ἀπέναντι στο κομμουνιστικό κόμμα, τους καταδότες, την ἀστυνομία, ἀκόμα και τον ἴδιο τον Στάλιν με ἀποτέλεσμα την δίωξη, φυλάκιση και ἐξορία του. Ἔζησε και πάλεψε σαν οἰκογενειάρχης, ἰατρός και ἀργότερα ἀρχιερέας, δύο παγκοσμίους πολέμους και δεκάδες κινήματα και ἐπαναστάσεις.
Ἡ ταινία ξεκινᾶ την ἀφήγηση ἀπό τό 1917, ὅταν ὁ νεαρός ἰατρός Βάλεντιν Γιασενέτσκι (το κατά κόσμον ὄνομα τοῦ Ἁγίου) μαζί με την γυναίκα και...
τα τέσσερα παιδιά τους μετακομίζουν στην Τασκένδη λόγω τοῦ ἐμφυλίου πολέμου. Ἐκεῖ ἔγινε ἀρχίατρος στο… τοπικό νοσοκομεῖο χειρουργώντας ἀδιάκοπα ἑκατοντάδες ἀσθενεῖς που ἔφθαναν στο νοσοκομεῖο τραυματισμένοι ἀπό τον πόλεμο. Σε ἡλικία 38 ἐτῶν χάνει την σύζυγό του ἀπό φυματίωση. Το 1921 χειροτονεῖται ἱερέας και ἀργότερα (1923) ἐπίσκοπος Τασκένδης. Ἀπό τότε συνδύαζε τα ποιμαντικά και ἐπαγγελματικά του καθήκοντα καθώς παρέμεινε ἀρχίατρος τοῦ νοσοκομείου τῆς Τασκένδης ἐνῶ ταυτοχρόνως παρέδιδε μαθήματα στην Ἰατρική σχολή πάντα φορώντας το ράσο και τον Σταυρό του!
Γιατρεύοντας λοιπόν τις ψυχές και τα σώματα τοῦ ρωσικοῦ λαοῦ πέρασε το ὑπόλοιπό τῆς ζωῆς του διωκόμενος ἀσταμάτητα για την ἀκλόνητη πίστη του με ἀποτέλεσμα τον κλονισμό τῆς ὑγείας του και τον θάνατό του το 1961.

http://gerontesmas.com/