Εξοργισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή


Επεισόδιο υπήρξε πριν από λίγο στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να ανέβουν τις σκάλες του Κοινοβουλίου και να εισβάλουν στον χώρο. 


Οι διαδηλωτές, κυρίως άτομα πολύ νεαρής ηλικίας, πέταξαν μπουκάλι εναντίον των αστυνομικών και κινήθηκαν με πρόθεση να ανέβουν τις σκάλες και να εισβάλουν στο Κοινοβουλίου. Αντιμετωπίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «Να καεί, να καεί το μπουρ@@@ η Βουλή» και συνθήματα εναντίον των προδοτών πολιτικών. 

Από νωρίς άνδρες των ΜΑΤ είχαν λάβει θέσεις στις σκάλες στο πλάι του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη. 

Αρκετοί από τους διαμαρτυρόμενους ανέβηκαν στις σκάλες με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση με τους αστυνομικούς. 

Το κεντρικό σύνθημα στη συγκέντρωση είναι «κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία». Ακούστηκε επίσης το «γερά, γερά, στα χνάρια του Μελά». 

Κρατώντας ελληνικές σημαίες αλλά και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας άνθρωποι όλων των ηλικιών ζητούν να μην περάσει η συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Καλούν τους βουλευτές που διαφωνούν να πράξουν «το καθήκον τους» και να την καταψηφίσουν ακόμα και αν...
αυτό συνεπάγεται την πτώση της κυβέρνησης. 

Κάποιοι από τους διαδηλωτές να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή». 

Η συγκέντρωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και στόχος των διοργανωτών είναι κόσμος να μείνει στο Σύνταγμα έως το βράδυ του Σαββάτου (16.06.2018) όταν θα ψηφιστεί στη Βουλή η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχάλης Πατσίκας εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας «έχουμε πει εξαρχής με τα δύο συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αλλά και σε άλλες 24 πόλεις, δεν επιτρέπουμε την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, με κανέναν επιθετικό προσδιορισμό μπροστά, σημασία έχει το όνομα Μακεδονία που από μόνο του είναι αλυτρωτικό, δεν μπορεί να ονομάζονται Μακεδόνες άλλοι έκτος από τους Έλληνες». 
Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας 

Ακραίοι και κρανοφόροι προβοκάτορες επιχειρούν να διαλύσουν την συγκέντρωση των Ελλήνων πολιτών στο Σύνταγμα 

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώσει τους αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. 

Διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία δύο πρωτοφανή σε μαζικότητα και παλμό συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα γράφοντας ιστορία. Διοργανώσαμε δεκαπέντε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πόλεις της Μακεδονίας χωρίς να δώσουμε το παραμικρό δικαίωμα στα «παπαγαλάκια» του συστήματος να λεκιάσουν με την πένα τους τον αγώνα του ελληνικού λαού. 

Κηρύξαμε την έναρξη ανένδοτου αγώνα για τη διαφύλαξη της ιστορικής αλήθειας καλώντας τον ελληνικό λαό να κατέβει στην πλατεία Συντάγματος από το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουνίου και να διαδηλώσει ειρηνικά. 

Καταγγέλλουμε ότι σήμερα το μεσημέρι εμφανίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος ακραία στοιχεία τα οποία προπηλάκισαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα και προσπάθησαν να προκαλέσουν τις αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό την έναρξη επεισοδίων και την εκκένωση της πλατείας Συντάγματος. Ως υποκινητές της προβοκατόρικης αυτής ενέργειας διακρίναμε δύο πρόσωπα που και στο παρελθόν επιχείρησαν να διαλύσουν τους αγώνες των πολιτών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. 

Απέναντι σε πατριδοκάπηλους, ακραίους, κρανοφόρους και κομματικούς στρατούς ροπαλοφόρων που επιχειρούν να κηλιδώσουν τους αγώνες των Ελλήνων θα είμαστε αμείλικτοι. Αυτοί και οι ακραίες ιδεολογίες τους δεν έχουν καμία θέση στην πλατεία Συντάγματος. 

Η πλατεία από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες θα είναι γεμάτη από αγνούς Έλληνες πατριώτες που ζητούν να μην ξεπουληθεί το ιερό όνομα της Μακεδονίας. 

Με εκτίμηση
Η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

 

 http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/06/blog-post_694.html#more