Ο Γ. Τσιάκκας για τον 2ο κύκλο της σειράς «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό»


 Ο σεναριογράφος της σειράς «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό», Γιώργος Τσιάκκας, μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για τα συγκινητικά λόγια του Αγίου, την προετοιμασία του α’ κύκλου της σειράς, αλλά και για όσα θα δούμε στον δεύτερο.

«Η αρχική ιδέα για τη σειρά προέκυψε πιο παλιά όταν πρωτογνώρισα τον βίο του Αγίου μέσα από τα βιβλία. Η παράγωγη για αυτήν τη σειρά έπρεπε να γίνει σωστά. Στον πρώτο κύκλο βρήκα συγγενείς του Αγίου και μιλήσαμε αρκετά. Έπρεπε να στηθούν σωστά οι χαρακτήρες για την οικογένεια», είπε και ...

μοιράστηκε αυτό που τον συγκίνησε κατά τη διάρκεια της έρευνας που έκανε.

«Με συγκίνησε αυτό που είπε ο Άγιος Παΐσιος “αν μπορούσα να κόψω την καρδία μου κομμάτια και να τη μοιράσω στους ανθρώπους”. Μετά το πρώτο επεισόδιο με πήρε η ανίψια του Αγίου συγκινημένη για αυτό που είδε».

Ο σεναριογράφος αποκάλυψε ότι γνώριζε εξαρχής σε ποιον θα έδινε τον ρόλο του Αγίου.

«Πριν αρχίσω να γράφω ξέρω ποιον ηθοποιό θα έχω. Τον Προκόπη Αγαθοκλέους τον ήξερα από την Κύπρο και ήξερα ότι ήθελε να κάνει τον Άγιο Παΐσιο. Για τον Άγιο Αρσένιο είχα από την αρχή στο μυαλό μου τον Νικήτα Τσακίρογλου και ευτυχώς δέχθηκε. Για τον μικρό Αρσένιο ήθελα να βρω ένα παιδί από την Κόνιτσα. Πήγαμε σε μία κατασκήνωση της εκκλησίας και είδα ένα ντροπαλό παιδί, που μου είπε πως τον λένε Παΐσιο. Όταν έδωσα στον μικρό Παΐσιο να διαβάσει τον βίο της άγιας Αγάθης, που ήταν μέσα στο σενάριο, τον ήξερε γιατί τον είχε διαβάσει την προηγουμένη μέρα».

Και συμπληρώνει:

«Ο μικρός αγαπάει τον Άγιο Παΐσιο και έχει ένα σταυρουδάκι για ευλογία από τον Άγιο. Είναι ένα ξεχωριστό παιδί ο μικρός Παΐσιος».

Ο ίδιος αποκαλύπτει τι θα δούμε στον δεύτερο κύκλο της σειράς.

«Στον δεύτερο κύκλο θα δούμε τη μοναχική πορεία του Αγίου Παϊσίου και θα φτάσουμε μέχρι την κοίμησή του».

πηγή: orthodoxianewsagency

https://simeiakairwn.