Η Μεγάλη Επαναφορά: Ο Μετασχηματισμός του Ανθρώπου σε Υπολογιστή

 




Απόλυτος Έλεγχος από την εκκίνηση ως τον τερματισμό.

Η εγκαθίδρυση της Νέας Τάξης Πραγμάτων διεξάγεται μέσω γνωστικού πολέμου κατά της ανθρωπότητας. Ένας πόλεμος που επισημοποιεί την Τριάδα του Όργουελ.

Στη συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του 2018 στο Νταβός, ο Γιουβάλ Νόα Χαράρι έκανε μια συγκλονιστική δήλωση: οι άνθρωποι μπορούν να ελέγχονται όπως οι υπολογιστές. Μπορώ να χακαριστώ.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του τρόπου λειτουργίας του διαβόλου είναι ότι δεν κρύβεται. Σας δείχνει εκ των προτέρων πώς θα σας χτυπήσει. Και διασκεδάζει που δεν τον προσέχετε.

Ακόμα και το 2018, ο κόσμος δεν έδωσε τότε ιδιαίτερη σημασία στα λόγια του Harari: τα θεώρησε ως άλλη μια από τις τρελές ιδέες του επικεφαλής συμβούλου του Klaus Schwab.

Τότε ήρθε το COVID και το σήμα για την...

τελική επίθεση στον έλεγχο της ανθρωπότητας, που δόθηκε από τον ίδιο τον Schwab μέσω του βιβλίου του, «Η Μεγάλη Επαναφορά».

Από εκείνη τη στιγμή, έγινε σαφές ότι καμία δαιμονική ιδέα δεν ήταν υπερβολικά ευφάνταστη. Ότι από το Pandemic στο Pandemonium είναι μόνο ένα βήμα.

Το 2023, πέντε χρόνια μετά την πρόβλεψη του Χαράρι, επίσης στο Νταβός, πραγματοποιήθηκε μια συζήτηση με τίτλο "Έτοιμοι για τη διαφάνεια του εγκεφάλου;" ("Είστε έτοιμοι για εγκεφαλική διαφάνεια;").

Της συζήτησης προηγήθηκε η προβολή ενός ντοκιμαντέρ στο οποίο οι υπάλληλοι μιας εταιρείας καταγράφουν, παρακολουθούν και αποκωδικοποιούν τα εγκεφαλικά τους κύματα.

Τα αποτελέσματα χρησιμοποιήθηκαν όχι μόνο για την αξιολόγηση της ατομικής απόδοσης των εργαζομένων, αλλά και για την αποκάλυψη προσωπικών μυστικών. Για παράδειγμα, εάν έχουν εμπλακεί σε εγκληματική δραστηριότητα στο παρελθόν.

Μετά την προβολή του οργουελικού ντοκιμαντέρ, στη σκηνή ανέβηκε η Nita Farahany από το Πανεπιστήμιο Duke, ειδική στις νομικές και ηθικές επιπτώσεις των αναδυόμενων τεχνολογιών.

Αποκάλυψε στο ακροατήριο ότι η αποκωδικοποίηση των εγκεφαλικών κυμάτων υπάρχει ήδη. Χρησιμοποιείται από ορισμένους οργανισμούς και κυβερνήσεις για να "συλλέγει και να αποκωδικοποιεί εικόνες που βλέπετε στο μυαλό σας - απλά σχήματα, αριθμούς, κωδικούς PIN τραπεζικών λογαριασμών".

Όλες οι σκέψεις και τα συναισθήματα που υπάρχουν στον εγκέφαλο μπορούν να διαβαστούν και να αποκωδικοποιηθούν με την Τεχνητή Νοημοσύνη, δήλωσε η Farahany.

Και δεν χρειάζονται νευρικά εμφυτεύματα (όπως τα τσιπ εγκεφάλου του Elon Musk) ή άλλες επεμβατικές συσκευές.

Αρκούν μερικά κοινά "fitbits".

Όπως βηματόμετρα, έξυπνα ρολόγια ή άλλα όργανα παρακολούθησης του σώματος.

Την ημέρα του συνεδρίου της Nita Farahany, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg βρισκόταν επίσης στο Νταβός.

Το ΝΑΤΟ ενδιαφέρεται πολύ για τον έλεγχο του εγκεφάλου.

Το 2021, ο Βορειοατλαντικός Οργανισμός διοργανώνει ένα φόρουμ με θέμα τη "στρατιωτική χρήση της επιστήμης του εγκεφάλου".

Στόχος της συζήτησης: η διερεύνηση "πιο εξελιγμένων μορφών κοινωνικής μηχανικής και ελέγχου".

Αμέσως μετά το φόρουμ αυτό, το ΝΑΤΟ πρόσθεσε έναν έκτο επιχειρησιακό τομέα (αέρας, ξηρά, θάλασσα, διάστημα και κυβερνοχώρος) στους πέντε υφιστάμενους: τον γνωστικό τομέα.

Ένα άρθρο που γράφτηκε για το ΝΑΤΟ από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το Imperial College του Λονδίνου εξηγεί εκτενώς γιατί το ανθρώπινο πνεύμα πρέπει να θεωρείται πεδίο μάχης.

Οι συγγραφείς αναφέρουν ότι ο "Γνωστικός Πόλεμος" δεν περιλαμβάνει μόνο την αλλαγή των σκέψεων, αλλά και των συμπεριφορών.

"Η επιτυχής διεξαγωγή γνωστικού πολέμου σημαίνει τη διαμόρφωση και τον επηρεασμό των ατομικών και ομαδικών αντιλήψεων και συμπεριφορών που μπορεί να ευνοούν τους τακτικούς και στρατηγικούς στόχους ενός επιτιθέμενου"

Επειδή:

"Ένας επιτιθέμενος μπορεί θεωρητικά να υποτάξει μια κοινωνία χωρίς να καταφύγει σε καθαρή βία ή εξαναγκασμό".

Έτσι, ο εγκέφαλος αδυνατεί να αμυνθεί. Και ένα άτομο του οποίου ο εγκέφαλος έχει "χακαριστεί" μετατρέπεται σε θανατηφόρο όπλο για τους συμπολίτες του.

Προκύπτει ότι, προκειμένου να προστατευθεί μια κοινωνία από τη "γνωστική επιθετικότητα" από το εξωτερικό, η λογοκρισία των πληροφοριών και κάθε άλλος τέτοιος περιορισμός είναι θεμιτός.

Συμπεριλαμβανομένων τιμωρητικών μέτρων για την πρόληψη και την αποθάρρυνση της εξάπλωσης "γνωστικών ιών" από τον εχθρό στο κοινωνικό σώμα.

Αυτό ακριβώς δήλωσε χθες ο Josep Borrell, επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ:

"Με την απαγόρευση του ρωσικού Τύπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν απαγορεύουμε την ελευθερία της έκφρασης. Αντιθέτως, την προστατεύουμε"

Η λογοκρισία είναι ελευθερία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, λάτρης του ελέγχου του νου, δήλωσε:

"Τα όπλα είναι ο δρόμος για την ειρήνη"

Η τριάδα του Όργουελ γίνεται πραγματικότητα:

"Ο πόλεμος είναι ειρήνη. Η ελευθερία είναι δουλεία. Η άγνοια είναι δύναμη".

Πέρυσι, χρησιμοποιώντας την Κίνα ως παράδειγμα, ένα άρθρο δύο Ταϊβανέζων ακαδημαϊκών εξήγησε πώς ο γνωστικός πόλεμος επεκτείνεται από τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης στον έλεγχο των εγκεφάλων.

Ο γνωστικός πόλεμος θεωρεί τους "νευρολογικούς πόρους" και τις "τεχνικές μαζικής επικοινωνίας" ως ΟΠΛΑ. Και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως τέτοιες.

Σε αντίθεση με τον πληροφοριακό πόλεμο, ο οποίος επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στην "είσοδο", ο γνωστικός πόλεμος επικεντρώνεται εξίσου στην "έξοδο", που αντιπροσωπεύεται από τη συμπεριφορά των υποκειμένων.

Η Κίνα έχει ίσως προχωρήσει περισσότερο στην έρευνα για τον έλεγχο των ατόμων και της κοινωνίας μέσω του ελέγχου της σκέψης.

Στην Κίνα, η παρακολούθηση τωνεγκεφάλων των μαθητών συνεχίζεται εδώ και αρκετά χρόνια.

Τα παιδιά διδάσκονται να ελέγχουν και να λογοκρίνουν τις σκέψεις τους προκειμένου να μαθαίνουν πιο αποτελεσματικά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σύστημα σε όλο τον κόσμο μειώνει συνεχώς την ηλικία έναρξης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Και κανείς δεν εξοργίζεται. Οι διανοούμενοι σιωπούν. Η Εκκλησία σιωπά. Οι γονείς φαίνονται πρόθυμοι να αφήσουν τα παιδιά τους να κατασχεθούν από τη μήτρα.

Είναι γνωστό ότι η εκπαίδευση είναι πιο αποτελεσματική από μικρή ηλικία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, παρά τα εμπόδια στο δρόμο, όπως το Μπαλόνι Κατασκοπείας, η Κίνα παραμένει το ιδανικό πρότυπο κοινωνίας για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Το μοντέλο στο οποίο θέλουν να μας βάλουν όλους με το ζόρι, σαν ένα κρεβάτι του Προκρούστη. Με κόστος (ή σκοπό) τον ακρωτηριασμό μας.

Η Μεγάλη Επαναφορά είναι πρωτίστως ένας Γνωστικός Πόλεμος. Στην οποία, μέσω του ελέγχου και της χειραγώγησης των πληροφοριών, ο στόχος είναι να αλλάξει ριζικά η ανθρώπινη συμπεριφορά, να μετασχηματιστεί η κοινωνία από τις ρίζες της και να δημιουργηθεί ο Νέος Άνθρωπος. Ένας Νέος Άνθρωπος που μια "Ελίτ των χρηστών" μπορεί να προγραμματίσει, να ελέγξει και να χρησιμοποιήσει όπως έναν Υπολογιστή.

Από την εκκίνηση έως τον τερματισμό.

https://filoinikodimou.blogspot.com/2023/02/blog-post_9.html