Νίκος Οικονομόπουλος: «Χωρίς πίστη, χωρίς Θεό, δεν πας πουθενά» – Μια συνέντευξη – κατάθεση ψυχής

 



Μια συγκινητική ομολογία πίστεως έκανε ο Νίκος Οικονομόπουλος – «Είμαστε όλοι παιδιά του Χριστού – Δεν φοβάμαι για τίποτα, γιατί πιστεύω στην αιώνια ζωή»

Μια ακόμα γενναία ομολογία πίστης έκανε ο Νίκος Οικονομόπουλος, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρωινό» και τον Γιώργο Λιάγκα. Σταθερά αντίθετος στο πνεύμα της εποχής που θέλει να αποδομήσει τις ιερές αξίες της Ορθοδοξίας, ο Νίκος Οικονομόπουλος μίλησε με παρρησία για την πίστη στον Θεό, την εξομολόγηση και τα ζωντανά θαύματα που συμβαίνουν στην Εκκλησία, ένα από τα οποία έχει διαπιστώσει και ο ίδιος με την εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Βύρωνα.

Αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας έθεσε στον Νίκο ένα μάλλον άστοχο ερώτημα, ρωτώντας τον: «γιατί έχει την ανάγκη να πιστέψει τόσο πολύ». Είναι σαν να ρωτάμε δηλαδή έναν άνθρωπο «γιατί έχει ανάγκη να φάει». Όπως το σώμα έχει φυσική ανάγκη τροφής, έτσι και...

η ψυχή έχει πλαστεί για να έχει φυσική κλίση για πίστη στον Θεό. Και ο άνθρωπος έχοντας το αυτεξούσιο, επιλέγει στην πορεία της ζωής του αν θα ανταποκριθεί σε αυτήν την εσωτερική ανάγκη ή αν θα την καταπνίξει, επιλέγοντας άλλους υλικούς «θεούς».

Αυτήν την αλήθεια ασπάζεται και ο Νίκος, και με αυτήν τη λογική απάντησε στον Γ.Λιάγκα ότι «έτσι γεννήθηκα, να πιστεύω στον Θεό. Η πίστη υπήρχε πάντα μέσα μου». Ο δημοφιλής τραγουδιστής είπε ότι μπορεί να πέρασε δύσκολα χρόνια ως παιδί μιας φτωχής οικογένειας, αλλά αυτό δεν ήταν η γενεσιουργός αιτία της πίστης του. «Πάντα αγαπούσα τον Χριστό. Θυμάμαι ότι πάντα του μιλούσα, είτε σε μία εικόνα, είτε με προσευχή», είπε ο Νίκος Οικονομόπουλος.

«Χωρίς πίστη, χωρίς Θεό, δεν πας πουθενά», είπε ο τραγουδιστής με το σθένος που τον χαρακτηρίζει όποτε αναφέρεται σε θέματα πίστεως. Μια λιτή και απέριττη ομολογία, που όμως κρύβει μέσα της όλο το νόημα της ανθρώπινης φύσης. Ο άνθρωπος είναι έτσι φτιαγμένος ώστε μόνο με την πίστη στον Θεό να ολοκληρώνεται, να ευτυχεί και να λυτρώνεται.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος μίλησε και για την ζωντανή σχέση του με το ιερό μυστήριο της εξομολογήσεως. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν έχει πνευματικό, ο Νίκος απάντησε ότι «έχει τον γέροντα Νήφων στον Άγιο Νεκτάριο στη Γλυφάδα» και πρόσθεσε ότι δεν τον βλέπει μόνο ως πνευματικό, αλλά ως πατέρα του και μέλος της οικογένειάς του«Μιλάω μαζί του 3-4 φορές τη βδομάδα», είπε.

Όσον αφορά τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Βύρωνα που τα τελευταία χρόνια αναβλύζει μύρο και πραγματοποιεί πλήθος θαυμάτων, ο Νίκος Οικονομόπουλος είναι τακτικός προσκυνητής της συγκεκριμένης εικόνας και μάλιστα είχε συμπεριλάβει σε ένα προσωπικό του, βιογραφικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Faith» (που παρουσιάστηκε στο ΑΝΤ1+), μια εμπειρία του όπου η κάμερα κατέγραψε τη μυροβλυσία της εικόνας.

Επειδή ο Γιώργος Λιάγκας τον καιρό που είχε δείξει το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ στην εκπομπή του, έκανε λόγο για πιθανότητα… υγρασίας στην εικόνα, ο Νίκος Οικονομόπουλος βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει γιατί αυτή η εξήγηση είναι εντελώς άτοπη:

«Ήταν ένα θαυμαστό γεγονός. Την ώρα της Παράκλησης να μοσχομυρίζει όλος ο ναός. Η εικόνα έβγαζε μύρο και από μπροστά και από πίσω από το τέμπλο και όταν το είδα εξεπλάγην. Θυμάμαι που το συζητούσατε και είπες εσύ (σ.σ. ο Γιώργος Λιάγκας είπε δλδ) ότι μπορεί να είναι κάποια υγρασία, κάποια διαρροή. Δεν μπορεί να έχει διαρροή, δεν έχει υδραυλικά η εικόνα. Και η υγρασία δεν μυρίζει μύρο».

«Είναι κάποια πράγματα που δεν έχουν απάντηση», συνέχισε ο δημοφιλής τραγουδιστής, «αν θες να ψάξεις και να μάθεις την αλήθεια μπορείς να το κάνεις, αν θέλεις να σώσεις την ψυχή σου. Πιστεύω ότι μετά από αυτήν τη ζωή υπάρχει η αιώνια ζωή και είναι η ζωή του Χριστού. Γιατί είμαστε όλοι παιδιά του Χριστού. Τώρα από εκεί και έπειτα αν κάποιος δεν θέλει να πιστεύει, είναι δικαίωμά του. Δεν με ενδιαφέρει αν θα πεθάνω, δεν με ενδιαφέρει αν θα αρρωστήσω – εύχομαι να μην πάθω κάτι – αλλά αν είναι να γίνει, ας γίνει. Δεν φοβάμαι γιατί πιστεύω στο μετά. Και αυτή τη στιγμή να φύγω, θα είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ξέρω πού θέλω να πάω», είπε ο Νίκος, αφήνοντας μάλλον… αποσβολωμένο τον Γιώργο Λιάγκα.

Τέτοιες ομολογίες πίστεως είναι όχι απλά σπάνιες, αλλά σχεδόν εξαφανισμένες στις μέρες μας. Και αυτό το γεγονός, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στα βαρυσήμαντα και πολύτιμα λόγια του Νίκου. Μια ολόκληρη νέα γενιά ακούει έναν λαοφιλέστατο τραγουδιστή που αντί να γίνεται πρότυπο ματαιοδοξίας, γίνεται πρότυπο πίστεως και αυταπάρνησης χάριν του Χριστού. Άξιος ο πνευματικός μισθός του, που αγνοεί τον πόλεμο που δέχεται για τις θέσεις του. Μακάρι περισσότεροι να μιλούσαν σαν τον Νίκο, γιατί αυτά ακριβώς τα πρότυπα λείπουν από τη νεολαία μας σήμερα…

Ακούστε την κατάθεση ψυχής του Νίκου Οικονομόπουλου, από το 3:49 του βίντεο:

πηγή: sportime.gr

https://romios.gr/nikos-oikonomopoylos-choris-pisti-choris-theo-den-pas-poythena-mia-synenteyxi-katathesi-psychis/