Οικονομική ενίσχυση από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής για τους ΄Ελληνες άπορους



Προσφορά 160.000 δολαρίων προς πέντε οργανισμούς και τοπικές εκκλησίες στην Ελλάδα για την ανακούφιση του δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση ελληνικού λαού, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας, της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Αφροδίτη Σκιαδά.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Φιλόπτωχος διέθεσε 25.000 δολάρια μέσω του Φιλανθρωπικού Οργανισμού IOCC από το μόνιμο ταμείο εκτάκτου ανάγκης της Αδελφότητας για την αποστολή ιατροφαρμακευτικού και άλλου υλικού στην Ελλάδα.

Η κ. Σκιαδά ανέφερε ότι η Φιλόπτωχος έχει λάβει πολλές αιτήσεις για βοήθεια και ότι...

η επιλογή των παρακάτω οργανισμών έγινε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας, με βάση ενδελεχή έρευνα και προτάσεις ειδικής επιτροπής υπό την Πολέτ Γιαννακοπούλου, κοινωνική λειτουργό της Φιλοπτώχου.

Οι πέντε παραλήπτες της βοηθείας είναι: 1) Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» με 50.000. Η «Αποστολή» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε από το Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 2) Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με 50.000. 3) Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης με 25.000. 4) Κιβωτός του Κόσμου με 10.000. Η Κιβωτός ιδρύθηκε και τελεί υπό την καθοδήγηση του ιερέα Αντωνίου Παπανικολάου ώστε να παράσχει βοήθεια και υποστήριξη σε παιδιά και στις οικογένειές τους. 5) Ίδρυμα «Η Θεοτόκος» με 25.000. Το μη κερδοσκοπικό, κοινωφελούς χαρακτήρα, Ίδρυμα «Η Θεοτόκος» έχει έδρα το Δήμο Ιλίου στα δυτικά προάστια της Αθήνας. Για περισσότερα από 45 χρόνια έχει βοηθήσει και έχει προσφέρει ειδικά προγράμματα σε πέντε χιλιάδες παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr