Ο «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΒΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ Η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ»



                        Του Κυριάκου Θεοδωρακάκου
Στις 14 Σεπτεμβρίου, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρυ Κλίντον, καταδίκασε την ταινία που θεωρήθηκε προσβλητική για το πρόσωπο του Μωάμεθ και προκάλεσε πολύνεκρες ταραχές σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο.
Η κ. Κλίντον, ζήτησε «συγνώμη» για την παραγωγή της ταινίας στο έδαφος των ΗΠΑ, ενώ χαρακτήρισε το βίντεο που ανέβηκε στο you tube,«αηδιαστικό και κατακριτέο».
«Φαίνεται να έχει ένα βαθιά κυνικό σκοπό», τόνισε.
«Να δυσφημίσει μία μεγάλη θρησκεία και να προκαλέσει οργή».

Ήταν η ίδια Κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία πριν μερικούς μήνες κατηγορούσε την Ρωσία και τον Βλαδιμίρ Πούτιν, ότι παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, όταν τα ρωσικά δικαστήρια απήγγειλαν στα μέλη του ροκ φεμινιστικού συγκροτήματος, «Russy Riot», κατηγορίες, για «προσβολή της χριστιανικής πίστης» που στη Ρωσία επισύρουν βαριές ποινές,
Τα όσα έπραξαν -παράνομα- τα μέλη του συγκροτήματος, στις 12 Φεβρουαρίου του 2012, πάνω στην Αγία Τράπεζα του Καθεδρικού Ναού του «Σωτήρα Χριστού» στη Μόσχα, είχαν επίσης έναν...
 «βαθιά κυνικό σκοπό». Τη χυδαία προσβολή του Ρώσου Πατριάρχη και του θρησκευτικού συναισθήματος ενός ολόκληρου λαού. Οι χριστιανοί της Ευρώπης, αισθάνθηκαν σίγουρα προσβεβλημένοι αλλά δεν βγήκαν στους δρόμους.

Ήταν δε η ίδια κυρία Κλίντον, που δεν μπόρεσε να εντοπίσει κάποια απειλή για την ελευθερία της έκφρασης, όταν τα πλήθη των φανατικών μουσουλμάνων δολοφονούσαν τον πρέσβη της στη Βαγδάτη, κατέστρεφαν την πρεσβεία των ΗΠΑ και άλλα κτίρια, σύμβολα, των όσων η κ. Κλίντον εκπροσωπεί. Απλά κάλεσε, «τις κυβερνήσεις και όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες να καταδικάσουν τις βιαιότητες που σημειώθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση της ταινίας στο Διαδίκτυο».
Στην Ελλάδα, στις 24 Σεπτεμβρίου, οι αρχές συνέλαβαν το διαχειριστή μιας ιστοσελίδας στο facebook, για «κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων».
Η σελίδα που είχε τίτλο «elder Pastitsios», περιείχε την εικόνα του προσώπου ενός ηλικιωμένου μοναχού, του οποίου τα φυσικά χαρακτηριστικά είχαν αντικατασταθεί με κιμά και χοντρό μακαρόνι. Ανάλογες «εικαστικές παρεμβάσεις», είχαν γίνει στην εικόνα της Παναγίας, ενώ ο Χριστός εμφανιζόταν με αρνίσιο κεφάλι.
Τα περισσότερα δημοσιεύματα, ήταν υπέρ του «δημιουργού» αυτής της σελίδας, ενώ με δηλώσεις τους παράγοντες του δημοσίου βίου εξέφραζαν την αγωνία τους για το μέλλον της «ελευθερίας του λόγου» και τον «θρησκευτικό φανατισμό».
Πρόκειται άλλωστε για δίωξη, που ασκήθηκε από τις αρχές σε εφαρμογή ενός νόμου, που απαγορεύει την προσβολή κάθε γνωστής θρησκείας στην Ελλάδα. Αν η δίωξη ήταν εσφαλμένη, είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, εάν ο νόμος δεν είναι σωστός, μπορεί το Κοινοβούλιο να τον αλλάξει.
 Tο ζύγισμα γίνεται, με δύο μέτρα και δυο σταθμά, κι' αυτό είναι το αποτέλεσμα του πολιτικού στραβισμού, από τον οποίο πάσχουν πολλοί σήμερα στην Ευρώπη, πολιτικοί, διανοούμενοι και μέσα ενημέρωσης.
Είναι πολύ προσεκτικοί, προκειμένου να μην προσβάλουν τις ευαισθησίες των μουσουλμάνων αλλά έτοιμοι να επιδοκιμάσουν, όσους διασύρουν τους χριστιανούς, απονέμοντας μάλιστα και τα εύσημα, «για το θάρρος που επέδειξαν εκφράζοντας τη γνώμη τους».

Kάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να θρησκεύει ή όχι, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του και η προσβολή αυτών των πεποιθήσεων, δε μπορεί να συνιστά «δικαίωμα» για κάποιους άλλους.
                  http://www.agioritikovima.gr/arthra/10422-o-politikos