Πώς θα νικήσετε τον κορονοϊό με δέκα πρακτικά πνευματικά μέτρα

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ – Ασκητής από τα Ιεροσόλυμα στέλνει το παρακάτω δεκάλογο μέσα από το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ :
1. Πηγαίνω σε κάποιο πνευματικό για εξομολόγηση, διότι, όπως λέει ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακας, όποιος φοβάται τον θάνατο έχει ανεξομολόγητες αμαρτίες.
2. Σταματώ να αμαρτάνω, διότι η αμαρτία είναι πηγή ασθενειών, ψυχικών και σωματικών, η αμαρτία είναι θάνατος.
3. Πηγαίνω στην Εκκλησία, γιατί εκεί βρίσκω τον Χριστό, ο Οποίος μας ειπε: «ποιος από σας, εάν του ζητήσει ο γιος του ψωμί, θα του δώσει πέτρα; Εάν εσείς οι πονηροί, γνωρίζετε να δίνετα καλά πράγματα στα παιδιά σας, πολύ περισσότερο ο ουράνιος Πατέρας σας θα δώσει καλά σε όσους του ζητούν».
4. Συνεχίζω να κοινωνώ αξίως, δηλαδή με μετάνοια, εξομολόγηση, νηστεία, προετοιμασία, φόβο Θεού. Η θεία Κοινωνία, όταν λαμβάνεται αξίως, είναι φάρμακο όχι μόνο από τις ασθένειες, αλλά «φάρμακο αθανασίας». Εάν έχω μεγάλες ανεξομολόγητες αμαρτίες, δεν...
πάω να κοινωνήσω πριν εξομολογηθώ και λάβω άφεση αμαρτιών.
5. Επιστρέφω στον Θεό με μετάνοια, γιατί ο Θεός είναι η λύση σε όλα τα αδιέξοδα. Έχω εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού.
6. Εάν είμαι υγιής, τηρώ με ακρίβεια την νηστεία της Αγίας Τεσσαρακοστής, διότι «φυλάσσει Κύριους τους αγαπώντας Αυτόν».
7. Δεν φοβάμαι τον θάνατο, γιατί ο θάνατος θα με φέρει μία ώρα αρχύτερα κοντά σε Αυτόν που αγαπώ, τον Χριστό.
8. Aπό όσα μου λένε οι γιατροί, οι υπηρεσίες και οι πολιτικές αρχές και εξουσίες τηρώ μόνο όσα δεν αντίκεινται στην πίστη μουστο ευαγγέλιο και στην αλήθεια του Χριστού, διότι ο Θεός είναι πιο πάνω και από τον κορωνοϊό, πιο πάνω από τους γιατρούς, πιο πάνω από Πρωθυπουργούς και Υπουργούς, πιο πάνω από πλανητάρχες, πιο πάνω από όλους. Εάν δεν τον θέλει Αυτός, δεν πέφτει ούτε ένα φυλλαράκι από το δένδρο.
9. Εξακολουθώ να πηγαίνω κάθε Παρασκευή στους Χαιρετισμούς, διότι η Παναγία είναι η Μητέρα μας και μία Μητέρα μόνο καλό μπορεί να κάνει στα παιδιά Της.
10. Αν είμαι καλός χριστιανός, θα προτιμούσα να κολλήσω εγώ κορονοϊό, παρά οι άλλοι, διότι δεν μπορώ να βλέπω τους άλλους να υποφέρουν. Έτσι θα έλυνα μια για πάντα και το πρόβλημα του κορονοϊού.