Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας: ''Η έκτρωση είναι ένα τερατώδες έγκλημα''

ilarionas3

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Απάντηση για το ζήτημα των εκτρώσεων, έδωσε για ακόμη μια φορά ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Ρωσία-24”.
«Αν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των εκτρώσεων, ο πληθυσμός μας θα αυξανόταν πολύ σημαντικά», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας. 
Επίσης ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, πρόσθεσε πως «η άμβλωσ.η συνεχίζει να αφαιρεί εκατοντάδες χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο, και αυτή είναι μια μεγάλη τραγωδία για τη χώρα μας, και για ολόκληρο τον πληθυσμό».
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, υπενθύμισε στους τηλεθεατές την άποψη της Εκκλησίας, λέγοντας ότι «η άμβλωση είναι δολοφονία».
«Οι άνθρωποι που..
κάνουν αποφασίζουν να κάνουν έκτρωση διαπράττουν έγκλημα. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι, τόσο η γυναίκα, εάν συμφώνησε, όσο και ο άντρας, εάν επηρέασε την απόφαση της γυναίκας και του γιατρού» - συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.
Ο Ρώσος Ιεράρχης ξεκαθάρισε ότι η Εκκλησία αντιτάχθηκε σταθερά στη δολοφονία των αγέννητων παιδιών, ενώ έλαβε συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του αριθμού των αμβλώσεων.
«Ελπίζω πραγματικά ότι σύντομα στη συνείδηση του λαού να υπερισχύσει η άποψη ότι η άμβλωση είναι ένα απαράδεκτο και τερατώδες έγκλημα» - ανέφερε κλείνοντας ο κ. Ιλαρίωνας.