ΕΧΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΠΟΥΝΙ; ΔΕΣ 11 ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙΣ!


 Αγνό και τρυφερό, το πράσινο σαπούνι είναι συνώνυμο με την απαλή περιποίηση και την αστραφτερή καθαριότητα. Μόνο τυχαία δεν χρησιμοποιούσαν το πράσινο σαπούνι οι παλιές νοικοκυρές. Για δες το γιατί…

1. Σφουγγάρισμα

Θα πρέπει πρώτα να διαλύσεις 2-3 κουταλιές της σούπας τρίμμα σε μισό κουβά νερό.

2. Τζάμια «αόρατα»

Πλύνε τα ειδικά πανάκια με πράσινο σαπούνι, ξέβγαλε τα καλά και καθάρισε με αυτά τα τζάμια, χωρίς να χρησιμοποιήσεις απορρυπαντικό, παρά μόνο νερό.

3. Ξάσπρισμα ασπρόρουχων

Βούτηξε τις θαμπές, γκριζαρισμένες από το καυσαέριο και...

τον καπνό του τσιγάρου λευκές ή ανοιχτόχρωμες κουρτίνες μέσα στην μπανιέρα, πλύνε τις με άφθονο πράσινο σαπούνι και μετά βάλε τις στο πλυντήριο: Θα εκπλαγείς βλέποντάς τις να ξαναβρίσκουν τη λευκότητα και τη λάμψη τους.

4. Καθαριότητα μπάνιου και κουζίνας

Ανάμειξε άφθονη σαπουνάδα από πράσινο σαπούνι με λευκό ξίδι και καθάρισε είδη υγιεινής, νεροχύτες, αλλά και το εσωτερικό του ψυγείου.

5. Προσωπική υγιεινή

Εκτός από μπάνιο και λούσιμο, οι αντισηπτικές ιδιότητές του το κάνουν ιδανικό και για ξύρισμα με πινέλο. Το πράσινο σαπούνι αφήνει το δέρμα απαλό, χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.

6. Φυσικό φυτοφάρμακο

3 κουταλιές της σούπας τρίμμα σε νερό φτιάχνουν ένα διάλυμα, το οποίο με δυο-τρεις ψεκασμούς ανά πέντε ημέρες, διώχνει τη μελίγκρα από τη λεμονιά του κήπου σας και κάνει την άρρωστη δάφνη στο μπαλκόνι να συνέλθει θεαματικά. Υγιής και καταπράσινος κήπος: άλλος ένας συνειρμός για το χρώμα του σαπουνιού της παιδικής μας ηλικίας.

7. “Ξεκολλάει” το φερμουάρ και το δαχτυλίδι

Αν το φερμουάρ από το τζιν ή και από… την βαλίτσα σας έχει κολλήσει, τρίψτε το επίμαχο μέρος με λίγο σαπούνι. Θα χαλαρώσει κατευθείαν και εσείς θα κάνετε την δουλειά σας. Αν πάλι, σας έχει κολλήσει το δαχτυλίδι στο δάχτυλο, πλύνετέ το με νερό και σαπούνι.

8. Απολυμαίνει τα σκεύη

Το σαπούνι (και ειδικά το πράσινο) τα καταφέρνει θαυμάσια στον νεροχύτη αφού έχει τέλεια απολυμαντική δράση και ξεπλένεται εύκολα, χωρίς να αφήνει χημικά κατάλοιπα. Είναι ιδανικό για ανοξείδωτα σκεύη και κατσαρόλες.
Τι καλύτερο λοιπόν, από ένα υγρό πιάτων φτιαγμένο από πράσινο σαπούνι.

9. Αφαιρεί τους λεκέδες

Αντί να δαπανάτε ένα σωρό χρήματα σε σπρέι κατά των λεκέδων, δοκιμάστε το σαπούνι. Απλά βρέξτε και τρίψτε το πάνω στον λεκέ πριν το πλύσιμο.

10. Κρατά μακριά τις βρωμιές από τα νύχια

Πριν κάνετε οποιαδήποτε δουλειά στον κήπο σας, ξύστε τα νύχια σας πάνω από ένα σαπούνι. Η ποσότητα του σαπουνιού που θα εισχωρήσει θα κρατήσει μακριά τη βρωμιά από τα νύχια σας.

11. Αφρός ξυρίσματος

Για όσους επιμένουν στο ξύρισμα χωρίς μηχανή, μια δοκιμή θα σας πείσει. Το πράσινο σαπούνι αφήνει το δέρμα χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.

 

Πηγή: newsone.gr