ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΟΣΙΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΗΡ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΒΙΝΤΕΟ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΔΑΧΗ ΤΟΥ




 Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως διάλεξε ο Κύριος για να

καλέσει κοντά Του, τον αγαθό εργάτη του Αμπελώνος Του, τον πασίγνωστο πνευματικό πατέρα εκατοντάδων πιστών, πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντο.

Στο σπίτι που διέμενε από τον Αύγουστο του 2020 μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη λόγω θρόμβου στον εγκέφαλο, μετά από χτύπημα που υπέστη κατά την πτώση του στις σκάλες τις οικίας του, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στις 8.30 μ.μ. παρέδωσε την μακαρία ψυχή του στα χέρια Εκείνου τον οποίο ηγάπησε έως μυελού οστέων και στον Οποίο αφιερώθηκε πριν πολλά χρόνια.

Από το 1971 υπηρέτησε επί...μισόν αιώνα την Παναγία ως εφημέριος στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου.

Ο Γιώργος Βολουδάκης, πνευματικό τέκνο και αυτός του π. Σαράντη μας έστειλε το κάτωθι σημείωμα:

Κατώδυνος και απαραμύθητος σιωπή με κατέλαβε στο άκουσμα της προς Κύριον εκδημίας του αγαπημένου μου πνευματικού πατρός, αρχιμανδρίτου και οσίου γέροντος Σαράντη Σαράντου.

Διότι υπήρξε γέροντάς μου από το το 1987 αλλά από τον Ιανουάριο του 1997 μετά την εις Κύριον εκδημίαν του πατρός μου μακαριστού πατρός Εμμανουήλ Βολουδάκη, ο πατήρ Σαράντης πήρε την θέση του, στηρίζοντάς με σε κάθε δυσκολία σαν πνευματικός αλλά και φυσικός πατέρας. Νοιώθω λοιπόν σήμερα σαν να χάνω ξανά τον φυσικό μου πατέρα!

Γνωρίζουμε όλοι ότι η οδύνη και η θλίψη μας είναι για τους ίδιους εμάς που μένουμε ορφανοί σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία. Εκείνος, «άμωμος εν οδώ» προς Κύριον τον Θεόν του και πάλι θα μας προσφέρει την ευχή του και θα είναι από σήμερα πρέσβης ως εν τη γή μέγας πρός τον Χριστό, αλλά άμεσος και ατενίζοντάς Τον πλέον πρόσωπον προς πρόσωπον.

Καλόν Παράδεισο πατέρα και γέροντά μου
μνήσθητι πάντων των πνευματικών τέκνων σου
εν τη Βασιλεία του Κυρίου!
Καλήν αντάμωση!


Γ.Ε.Β.


Ακολουθεί η τελευταία διδαχή του πνευματικού πατρός την 1η Αυγούστου του 2020, λίγες μέρες πριν εγχειριστεί και η οποία είναι λίαν επίκαιρη με τίτλο

«Στον Ίερό Ναό φορᾶμε μάσκες;»


Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Δευτέρα, 5/4/2021 στην Ι. Μ. Οσίου Θεοδοσίου Κοινοβιάρχου που βρίσκεται στον Άγιο Στέφανο Αττικής στις 12 μ.μ.
http://oimos-athina.blogspot.com/2021/04/blog-post_5.html#more