Ο Άγιος Παΐσιος στην Κανάνγκα (ΦΩΤΟ)


naos kanagas 2

 Ένα ξεχωριστό δώρο για την Εκκλησία του Χριστού απετέλεσε και αποτελεί ο Άγιος Παΐσιος ο αγιορείτης.

Ζώντας στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα φανέρωσε με την εν Χριστώ ζωή του τόσο τη δυναμική και συνεχή παρουσία του Αγίου Πνεύματος μέσα στην εκκλησία όσο και τη δυνατότητα του καθενός από εμάς να εργαστεί και να επιτύχει τον αγιασμό του στην εποχή μας ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Ο Αγ. Παΐσιος κάνει φανερό για την αμαρτωλή εποχή μας το λόγο του Απ. Παύλου: «Ὅπου ἐπλεόνασεν ἡ ἁμαρτία, ὑπερεπερίσσευσεν ἡ χάρις».

Ο Άγιος Παΐσιος, ο άγιος της αγάπης, της θυσίας και πνευματικής νουθεσίας όπως τον γνωρίζει πλέον όλος ο ορθόδοξος κόσμος, αποτελεί πνευματικό φάρο και οδοδείκτη για τους πιστούς σε όλη την οικουμένη.

Οι πιστοί, μέσω των κηρυγμάτων και ...

των ομιλιών, γνωρίζουν πλέον τον μεγάλο αυτόν Άγιο της Εκκλησίας μας, συγκινούνται από την αγιασμένη του ζωή, από την θυσιαστική του αγάπη για τον κόσμο, από τα πνευματικά του αγωνίσματα, τις πνευματικές του διδαχές, τις θαυμαστές επεμβάσεις του στον κόσμο και μάλιστα αυτές που αφορούν την είσοδο ανθρώπων στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στην εν Χριστώ ζωή και αποφασίζουν να αγωνισθούν πνευματικά μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία τον καλόν αγώνα της πίστεως.

Δεν είναι λοιπόν παρά αναμενόμενο και οι πιστοί της Κανάγκα, τόσο μακρυά από τους χώρους που έζησε και πάλεψε ο Άγιος να τον αγαπούν και είναι πολύ χαρούμενοι για την ιδιαίτερη παρουσία του στην περιοχή.

Κι αυτό διότι η αγάπη του Θεού μάς αξίωσε να κτίσουμε δύο Ιερούς Ναούς στην Κανάνγκα προς τιμήν του Αγίου Πατρός, έναν μεγάλο και έναν μικρό, έναν ενοριακό και ένα μοναστηριακό, των οποίων τα θυρανοίξια τελέσαμε παραδίνοντάς τους στην λατρεία της Εκκλησίας και στον αγιασμό των Καναγκέζων αδελφών.

Συγκεκριμένα, στην πόλη της Κανάγκα και στην περιοχή Γκάζα ολοκληρώθηκε ο μεγαλύτερος από τους δύο ναούς με πρεσβυτέριο ενώ τώρα ολοκληρώνεται και η περίφραξη του ευρύτερου χώρου των κτηρίων της ενορία.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του κτισίματος της περίφραξης θα ξεκινήσει ο ελαιοχρωματισμός του Ναού ενώ αναμένεται με το επόμενο κοντέινερ να αποσταλούν εικόνες για τους τοίχους και το τέμπλο.

Η περιοχή της Γκάζα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου ήταν μια περιοχή που ποτίστηκε με το αίμα χιλιάδων εκτελεσθέντων κατοίκων της κι έτσι τώρα η παρουσία του Αγίου Παϊσίου έρχεται να παρηγορήσει τις πονεμένες ψυχές των κονγκολέζων αδελφών, να τις φωτίσει και να τις οδηγήσει στην αλήθεια της Ορθοδόξου Αγίας μας Εκκλησίας.

Πέραν του ενοριακού ναού ως υπόδειγμα μοναχού ο Άγιος Παΐσιος έρχεται να διδάξει και στους νέους της Μητροπόλεως Κανάνγκας που έχουν την μοναχική κλήση τον ορθό δρόμο της μοναχικής ζωής και ασκήσεως, όπως τον βίωσε πρωτίστως ο ίδιος Παΐσιος μιμούμενος τη ζωή παλαιοτέρων Αγίων και ασκητών, έτσι ώστε να οργανωθεί η μοναχική ζωή κατά τα πρότυπα των Οσίων Πατέρων.

Για το λόγο αυτό αφιερώθηκε προς τιμήν του και το πρώτο παρεκκλήσιο της υπό ανέγερση Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου. Μέχρι τώρα η παρουσία του Αγίου στο μοναστήρι είναι αισθητή έχει τονώνοντας το αγωνιστικό φρόνημα των παιδιών.

Ο Μακαριότατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄, με πολλή χαρά ευλογεί την ίδρυση της πρώτης ανδρώας Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου και χαίρεται δια την παρουσία του Ορθοδόξου Μοναχισμού και στην Κανάνγκα.


naos kanagas 2

naos kanagas 2

naos kanagas 2

naos kanagas 2

naos kanagas 2

naos kanagas 2

naos kanagas 2

naos kanagas 2

naos kanagas 2

naos kanagas 2

naos kanagas 2

naos kanagas 2

naos kanagas 2

https://www.romfea.gr