ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ Τουρκική εκστρατεία κατά των Χριστουγέννων

Ο «Σύλλογος Νέων Ανατολίας» (AGD) κυκλοφόρησε αυτήν την αφίσα  και ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε δήλωση προς τον Τύπο εναντίον των Χριστουγέννων στις 26 Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.
Πηγή: Hurriyet dailynews
Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση
Αυτή η αφίσα εμφανίζεται παντού στην τουρκική πόλη Kocaeli και προέρχεται  από μια Ένωση μουσουλμάνων του Πανεπιστημίου της πόλης, και γράφονται τα εξής:
«Έχετε δει ποτέ μια χριστιανική τελετή να γιορτάζει τη γιορτή της Θυσίας; Έχουμε δει μουσουλμάνους να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα.»
Μια ομάδα νέων μουσουλμάνων σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές δημιούργησαν δύο ξεχωριστές εκστρατείες Κατά των εορτασμών των Χριστουγέννων στην Τουρκία. Ένα τμήμα του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης που αποτελείται από...
μια ομάδα που ονομάζεται «Σύλλογος Νέων Ανατολίας» (AGD) κυκλοφόρησε αυτήν την αφίσα  και ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε δήλωση προς τον Τύπο εναντίον των Χριστουγέννων στις 26 Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα ανακοίνωσε την εκστρατεία με μια δήλωση με τίτλο «μουσουλμάνοι, να επιστρέψετε στον εαυτό σας!», προσθέτοντας ότι «τα Χριστούγεννα είναι μια πρακτική του Χριστιανισμού».
Η ομάδα επέκρινε επίσης το γιορτή της Πρωτοχρονιάς, λέγοντας ότι οι δύο ημερομηνίες ήταν «μικτές» και «ενωμένες». Ισχυρίζονται ότι ο εορτασμός των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι «λάθος» και το γεγονός αυτό αποτελεί «πλήγμα κατά του μουσουλμανισμού».
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής της τοπικής Αρχής, κρέμασε ένα πανό που καθιστούσε σαφές ότι ο Άγιος Βασίλης δεν ήταν καλοδεχούμενος στους δρόμους τους. «Όπως και τα τελευταία χρόνια, ο Άγιος Βασίλης δεν θα πρέπει να έρχεται στον τόπο μας δεδομένου ότι δεν έχει να κάνει με τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας,» ανέφερε στην ανακοίνωση του ο  Γκαλίπ Karayiğit. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr