Tο θαύμα του μπουκαλιού: Eφτασε γράμμα στον Πανορμίτη με αποστολέα… 11χρονη μαθήτρια!




 Το θαύμα του μπουκαλιού, όπως το γνωρίζουν οι περισσότεροι, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν για άλλη μια φορά οι άνθρωποι της Ιεράς Μονής Πανορμίτη Σύμης όταν έφτασε στα χέρια τους το γράμμα ενός 11χρονου κοριτσιού.

Η 11χρονη Μαρία, μαθήτρια της Στ΄Τάξης, έβαλε το γράμμα της σε ένα μπουκάλι με την ελπίδα αυτό να φτάσει στην Ιερά Μονή Πανορμίτη, όπως έγινε και αυτή τη φορά.
Το «θαύμα του μπουκαλιού», γνωστοποιήθηκε από τους ανθρώπους της Ιεράς Μονής και είναι ιδιαιτέρως συγκινητικά τα όσα αναφέρει η μαθήτρια στο γράμμα της, το οποίο έβαλε σε ένα μπουκάλι, το έριξε στη θάλασσα κι αυτό βρήκε το δρόμο του για την Ιερά Μονή Πανορμίτη, όπως τόσα άλλα.
Το Γράμμα της μαθήτριας
«Αγιε Αρχάγγελε Μιχαήλ, άκουσα για τα μπουκαλάκια που σου στέλνουν κι αποφάσισα να σου γράψω κι εγώ.
Αρχικά θα σου ζητήσω να ανοίξουν τις εκκλησίες και να σκοτώσεις με το σπαθί σου τον κορωνοϊό και την φίλη του, την καραντίνα.
Με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, να ...

φυλάτε όλο τον κόσμο και να κανονίσετε να μην γίνει πόλεμος ποτέ στη γη.
Βοήθα τον κόσμο να είναι κοντά στο Θεό και να καταλάβει ότι όλο αυτό που γίνεται με τον κορωνοϊό είναι ψέμα.
Βοήθα με στα μαθήματα και ιδιαίτερα στα μαθηματικά και στην ιστορία. Επίσης βοήθα με και στο βιολί. Κάνε να καταλάβω τις νότες! Βοήθα και την οικογένειά μου.
Σε παρακαλώ, κάνε καλά την νονά Αρσενία, που έχει προβλήματα στον αυχένα της, την θεία την Χρυσάνθη που έχει καρκίνο, τον μικρό Στυλιανό που έχει μικρόβια στο κεφάλι του και τον θείο τον Σωτήρη που δεν έρχεται στην εκκλησία και κάθεται στην τηλεόραση.
Βοήθα τους αεροπόρους να διώχνουν τους Τούρκους και κάνε την Ελλάδα να μην μπορέσουν να μας την πάρουν.
Θέλω πολύ να έρθουν στο μοναστήρι σου στη Σύμη και να προσκυνήσω την πραγματική θαυματουργή σου εικόνα, που τόσα και τόσα έχω ακούσει.
Βοήθα και την μαμά να μη μαλώνει τόσο πολύ. Και βάλε μυαλό στους πολιτικούς.
Μαρία Χ… Στ’ Τάξη, 11 χρονών.
Υ.Γ. Βοήθα όλους τους Ελληνες στρατιώτες στα σύνορα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Ελπίζω να φτάσει το γράμμα μου.
Σε ευχαριστώ»

Το «θαύμα του μπουκαλιού»
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο Πανορμίτης, πέρα από τα αμέτρητα επιβεβαιωμένα θαύματα που έχει επιτελέσει και επιτελεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Ιερά αυτή Μονή της Σύμης, πραγματοποιεί και ένα διαχρονικό και ταυτόχρονα μοναδικό παγκοσμίως θαύμα, σε όσους πιστούς βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου και δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν οι ίδιοι στο Μοναστήρι του:
Εκείνος που αδυνατεί την παρούσα στιγμή να επισκεφθεί την Ιερά Μονή, μπορεί μέσα σε ένα μικρό μπουκαλάκι να τοποθετήσει Θυμίαμα, ένα χαρτί με τα «Υπέρ Υγείας» και τα «Υπέρ Αναπαύσεως» ονόματα εκείνων που επιθυμεί, ένα χαρτάκι με το Ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση ή και το τηλέφωνό του. Επίσης, μπορεί να συμπεριλάβει και ένα γράμμα προς το Μοναστήρι, για οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί και θα ήθελε να γίνει θέμα προσευχής στην Ιερά Μονή. Αφού τοποθετήσει μέσα όλα αυτά τα Αφιερώματα για τον Ταξιάρχη και κλείσει το μπουκαλάκι, μπορεί, είτε από ένα λιμάνι είτε από κάποιο πλοίο που βρίσκεται στα ανοιχτά να πετάξει το μπουκαλάκι στη θάλασσα, αφού πρώτα προσευχηθεί στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη και του ζητήσει να το οδηγήσει ο ίδιος στο Μοναστήρι του στη Σύμη.
Ο Πανορμίτης θα το αναλάβει και το μπουκαλάκι με τα Αφιερώματα θα φθάσει τελικά στη Σύμη, στον όρμο της Ιεράς Μονής, ή διαφορετικά θα μπλεχτεί στα δίχτυα των ψαράδων στα ανοιχτά του νησιού. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο τελικός προορισμός του θα είναι να καταλήξει άθικτο στα χέρια των ανθρώπων του Μοναστηριού, οι οποίοι με τη σειρά τους (ως επιβεβαίωση του Θαύματος, «προς Δόξαν Θεού») θα αποστείλουν ευχαριστήρια επιστολή προς τον πιστό που το έστειλε, ευχαριστώντας τον για τα Αφιερώματα. Στην Ιερά Μονή φυλάσσονται μέχρι σήμερα Αφιερώματα, που ταξίδεψαν μόνα για τον Πανορμίτη από διάφορα μέρη του κόσμου και από διάφορες εποχές. Τα παλιά τα χρόνια, οι πιστοί μάλιστα, έστελναν με τον τρόπο αυτό τα Αφιερώματά τους μέσα σε γυάλινα μπουκάλια.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

https://www.kalymnosnow.gr/index.php/topika/item/2773-to-thayma-tou-boukalioy-eftase-gramma-ston-panormiti-me-apostolea-11xroni-mathitria