Τις απόψεις του για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων ζευγαριών κατέθεσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.
Ο Έλληνας Ιεράρχης αμφισβήτησε ευθέως και πρωτίστως την αναγκαιότητα της ύπαρξης νομικού πλαισίου για τη συμβίωση ομοφύλων, αλλά και το κατά πόσο, τελικά, η ομοφυλοφιλία αποτελεί "φυσική κατεύθυνση" και όχι συνειδητή επιλογή των ανθρώπων αυτών.
Ο Μητροπολίτης Παύλος, χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι όταν... έγινε ο λόγος για το σύμφωνο σκέφτηκε ότι, εαν δεν ήταν κληρικός, δεν θα δεχόταν ούτε θα περίμενε κανέναν δήμαρχο να του επικυρώσει την επιλογή του προσώπου της γυναίκας που θα αγαπούσε.
"Αυτό θα το θεωρούσα προσβολή στην ελευθερία μου. Το σύμφωνο συμβίωσης είναι μια τελευταία ένδειξη της κρίσεως που υπάρχει στις ανθρώπινες σχέσεις", ανέφερε ο κ. Παύλος.
Επίσης μίλησε για τον φόβο που υπάρχει στην λέξη γάμος, υπογραμμίζοντας ότι "αυτοί που φοβούνται να δεθούν με κάποιον είναι γιατί δεν τον αγαπούν στο βάθος".
"Το σύμφωνο επισημοποιεί αυτή την κρίση που ανέφερα! Έχουμε ανάγκη να μας προστατεύει ο νόμος, γιατί δεν εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, γιατί φοβόμαστε ο ένας τον άλλον και γιατί δεν είμαστε έντιμοι μεταξύ μας", πρόσθεσε ο κ. Παύλος.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις άλλων Ιεραρχών της Εκκλησίας, για τα περί αφορισμού βουλευτών εάν ψηφίσουν το σύμφωνο, υπογράμμισε: "Εγώ δεν θα αφόριζα κανέναν βουλευτή, αλλά θα ένοιωθα ότι εμείς μόνοι μας αυτοπροδιδόμαστε και αυτογελοιοποιούμεθα."
Εξάλλου, μεταξύ άλλων ο κ. Παύλος τόνισε: "Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η σχέση, με την οποία δεν συμφωνώ και είναι θέμα δικό μου, γιατί θέλει να την καλύψει κάποιος με μια νομική προστασία; Μήπως γιατί δεν εμπιστεύεται πραγματικά τον άλλον;"
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Σιατίστης ερωτηθείς για τα ζευγάρια αυτά, ανέφερε ότι "αυτοί οι άνθρωποι δεν έγιναν έτσι γιατί είναι η φύση τους τέτοια, έγιναν γιατί δέχθηκαν επηρεασμούς και επιλογές, χωρίς να κοινοποιήσουν σε κανέναν τίποτα."
Η τελευταία αυτη τοποθέτηση του μητροπολίτη Παύλου καταδεικνύει αμέσως ότι το όλο θέμα της ομοφυλοφιλίας αποτελεί απλά ένα ακόμα φαινόμενο της γενικότερης βαθειάς κρισής που ταλαιπωρεί, στην εποχή μας,
τις ανθρώπινες κοινωνίες παγκοσμίως και καταρρίπτει ευθέως τα επιχείρηματα περί "ανθρωπίνων δικαιωμάτων".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr